MENSEN VAN INSPIRATIE

 

Sinds 2011 onderzoekt Synergie welke bedrijven en bijbehorende merken als meest inspirerend worden gezien. Er zijn veel bedrijven die erin slagen om hun klanten, hun medewerkers en de rest van hun omgeving te inspireren. Wij willen graag begrijpen hoe deze bedrijven hun omgeving raken en hoe (en of) dat door de tijd verandert.

Mensen van Inspiratie Synergie

Barack Obama de meest inspirerende persoon

Het bewegen van je omgeving heeft elk bedrijf nodig om te kunnen blijven groeien en soms om te blijven bestaan. Immers zijn er in een tijd waar aandacht schaars is, steeds meer bedrijven die om dezelfde aandacht van de omgeving vechten. Hoe word je dan een inspirerende organisatie? Daar zijn veel manieren voor. Alles begint met een verhaal. Soms bij het verhaal van één persoon. Het verhaal van een inspirerend persoon. Dat werkt doordat:

… inspiratie mensen beweegt tot volgen,

… inspiratie is dus leiderschap,

… inspirerend leiderschap is daarmee een pleonasme,

… dat maakt van elke andere vorm van leiderschap slechts management

Vertel het me, en ik vergeet het. Toon het me, en ik onthoud het. Inspireer me, en ik doe mee.

Graag leren we daarvan en deden dit jaar tevens onderzoek naar de meest inspirerende mensen. We vroegen ons af:

  • wie zijn inspirerende mensen voor de gemiddelde Nederlander?
  • wat maakt iemand tot een inspirerend persoon?
  • in welke mate is dit navolgbaar in ons dagelijks leven?

 

De top 40 meest inspirerende mensen

We deden een representatief onderzoek onder 420 mensen uit verschillende regio- en sociaaleconomische klassen. Dit resulteerde in de 40 meest inspirerende mensen van 2017, waarbij oud-president van de Verenigde Staten, Barak Obama als meest inspirerende persoon is verkozen. De eerste dame vinden we op plek 4 en is Oprah Winfrey. Vermeldenswaardig is Michelle Obama die als tweede dame in de lijst op plek 5 terecht komt. De eerste Nederlander is ook een dame op plek 7: Linda de Mol. Ze komt direct na ‘je moeder’. (Tenzij ‘je moeder’ een Nederlandse is).