Wij zijn Synergie,

een strategisch adviesbureau van acht mensen die werken aan inspirerende organisaties met een positieve impact op de markt en op de wereld. We doen dat met en bij klanten en vanuit de Werkspoorkathedraal. In ons kantoor vind je de ronde tafel. Met de Golden Circle erin, maar dat niet alleen. De ronde tafel symboliseert ook de coöperatie. Zo zijn we georganiseerd en daaruit spreekt onze bureauvisie: met acht gelijkwaardige mensen met elk hun eigen specialismen.

Ons team

Waarom Carien onze enige manager is

Onze enige manager is onze 'vibe manager'. En daar zijn we best trots op. Want waarom zouden we? Families en vriendengroepen hebben geen manager of directie. Ze zijn jarenlang succesvol zonder managers. Gedeelde waarden en ambities zijn voldoende.

We zijn een coöperatie. We werken met elkaar aan een 'ronde tafel'. Deze tafel heeft geen 'hoofd': iedereen is gelijkwaardig. We zijn zelfsturend. Met de jaren leerden we dit organiseren. Zelfsturend is niet hetzelfde als niet organiseren. We organiseren onze koers, persoonlijke groei, salarisafstemming en werkverdeling. Met klanten werken we op dezelfde manier: eerst als 'mens' en pas daarna als expert. Ze krijgen ons voor 100%, of niet. Ook met een 'goed gevoel garantie' trouwens. Betaling is pas nodig wanneer opbrengsten hoger zijn dan investeringen. Waardering komt altijd voor waarde.

Het werkt. We groeien al jaren blij en gestaag. Het enige dat lastig blijft is de incidentele journalist of klant die onze 'directie' wil spreken. Tja, die hebben we dus niet. Wel een 'vibe manager'. En laat dat nu de leukste manager zijn die er is. Dus als je bij ons een manager zoekt, bel Carien.

Ons team

 • Annemarie van den Brekel

  Annemarie van den Brekel

  Strateeg
 • Ariane Roos

  Ariane Roos

  Strateeg en Partner
 • Alexander Swagers

  Alexander Swagers

  Millennial en nieuwe denker
 • Janneke Zuidhof

  Janneke Zuidhof

  Strateeg en Partner
 • Jelmer van der Meulen

  Jelmer van der Meulen

  Partner
 • Joris van Zoelen

  Joris van Zoelen

  Strateeg en Partner
 • Carien van der Zee

  Carien van der Zee

  Vibemanager

Inspire action

Wist je dat de meest inspirerende organisatie in Nederland in 2016 minder dan 50 medewerkers had? Met een product dat duurder is dan dat van hun concurrenten, in een markt die al jaren vast zit en wordt gedomineerd door grote concurrenten en sterke afnemers groeien zij jaarlijks meer dan 50% en zijn inmiddels marktleider in Nederland. Zonder te adverteren. Tony's Chocolonely doet het. Omdat hun uitgangspunt niet is om te krijgen, maar om de wereld wat te geven (een slaafvrije chocolade industrie). Daarmee groeien ze harder dan wie dan ook in de industrie. Wat zij doen is voor elke organisatie mogelijk. Wij zoeken uit wat inspirerende organisaties succesvol maakt en helpen deze inzichten toe te passen in elke organisatie.

Inspired action inspires action
Wij zijn strategische adviseurs. We combineren organisatieontwikkeling en marktstrategie. Een inspirerende visie is altijd ons vertrekpunt. We helpen leiders en leiderschapsteams dit uit te dragen en te realiseren. We helpen leiders met medewerkers werken in plaats van medewerkers voor hen te laten werken. We helpen teams om aan organisaties te werken in plaats van er in. We doorbreken conventies, transformeren en ontwikkelen. We doen en helpen doen. We inspireren tot actie. Autonome groei van organisaties, in geluk van medewerkers, blije klanten en financiële resultaten is het resultaat.

Onze impact