Wij zijn Synergie,

een strategisch adviesbureau dat werkt aan inspirerende organisaties met een positieve impact op de markt en osamenleving. In onze studio in de Werkspoorkathedraal vind je onze Ronde Tafel. Met de Golden Circle erin. Deze tafel symboliseert ook onze coöperatie. Daaruit spreekt onze bureauvisie en werkwijze: vanuit de synergie tussen acht gelijkwaardige mensen, elk hun eigen persoonlijkheid, kracht en expertise.

Ons team

Waarom Carien onze enige manager is

Onze enige manager is onze 'vibe manager'. En daar zijn we best trots op. Want waarom zouden we? Families en vriendengroepen hebben geen manager of directie. Ze zijn jarenlang succesvol zonder. Gedeelde waarden en ambities zijn voldoende.

We zijn een coöperatie. We werken met elkaar aan een 'ronde tafel'. Deze tafel heeft geen 'hoofd': iedereen is gelijkwaardig. We zijn zelfsturend. Met de jaren leerden we dit organiseren. Zelfsturend is niet hetzelfde als niet organiseren. We organiseren onze koers, persoonlijke groei, salarisafstemming en werkverdeling. Met klanten werken we op dezelfde manier: eerst als 'mens' en pas daarna als expert. Ze krijgen ons voor 100%, of niet. Ook met een 'goed gevoel garantie' trouwens. Betaling is pas nodig wanneer opbrengsten hoger zijn dan investeringen. Waardering komt altijd voor waarde. Zo werken aan de groei van onze impact.

Het enige dat lastig blijft is de incidentele journalist of klant die onze 'directie' wil spreken. Tja, die hebben we dus niet. Wel een 'vibe manager'. En laat dat nu de leukste manager zijn die er is. Dus als je bij ons een manager zoekt, bel Carien.

Ons team

 • Annemarie van den Brekel

  Annemarie van den Brekel

  Strateeg
 • Ariane Roos

  Ariane Roos

  Strateeg en Partner
 • Alexander Swagers

  Alexander Swagers

  Millennial en nieuwe denker
 • Janneke Zuidhof

  Janneke Zuidhof

  Strateeg en Partner
 • Jelmer van der Meulen

  Jelmer van der Meulen

  Partner
 • Joris van Zoelen

  Joris van Zoelen

  Strateeg en Partner
 • Linda de Groot

  Linda de Groot

  Support
 • Carien van der Zee

  Carien van der Zee

  Vibemanager

Inspire Action

Wist je dat de meest inspirerende organisatie in Nederland in 2016 minder dan 50 medewerkers had? Met een product dat duurder was dan dat van hun concurrenten groeiden ze. In een markt die dat niet deed en werd gedomineerd door grote concurrenten en sterke afnemers. Toch groeien zij jaarlijks meer dan 50% zonder te adverteren. Tony's Chocolonely deed het en werd er Nederlands marktleider mee. Omdat ze geen missie hadden, maar op missie waren: om de wereld te geven wat nodig is: een slaafvrije chocolade industrie.

Inspired action inspires action
Verandering is hard nodig en wij werken aan de organisaties die deze brengen. Daarvoor helpen we organisaties om de grootste kracht te gebruiken die ze hebben: de synergie tussen mensen. Door samen één doel te ontwikkelen,  een visie op een wereld zoals deze zou moeten zijn. Door daar logische en eenvoudige plannen voor te ontwikkelen en te zorgen dat daar vanuit inspiratie aan wordt gewerkt. Met de inzichten om het goed te organiseren en klanten te bereiken.

Elke organisatie kan een impactorganisatie zijn. En wij gaan door tot elke het is.

Onze impact