Ariane Roos

Met een achtergrond als lucht- en ruimtevaartingenieur zoekt Ariane de mens op in organisaties. Hoe technisch die organisaties ook zijn. Als senior manager heeft ze bij veel bedrijven gewerkt om echt waarde uit de organisatie en mensen te halen. Zo werkte ze aan grote changemanagementprojecten bij onder andere Vodafone en Philips. Inspirerend leiderschap. Haar favoriete uitspraak is ‘inspire action through inspirational leadership’. Meer impact door managers betere leiders te laten worden. En zo verbeterde organisaties creëren, voor zowel medewerkers als klanten, dat is waaraan ze werkt.


Alexander Swagers

Millennial en frisse geest bij Synergie en schrijver van de Inspirerende 40 millennial edition. Met zijn Master in sustainable development zorgt hij allereerst dat Synergie CO2 neutraal, of liever nog, CO2 negatief gaat opereren, maar helpt ook onze klanten met verduurzaming. Leest alles wat los en vast zit en heeft hierdoor een onschatbare kennis. Is gefascineerd door de grote vraagstukken in de wereld, die hij gelukkig weet te combineren met een gezonde dosis humor. Sporter op hoog niveau en draagt deze kennis over als trainer / coach van een eerste jeugd elftal. Weet wat het kost om over teleurstellingen heen te komen, door te zetten en alsnog te winnen. Met zijn frisse geest weet hij vraagstukken op een andere manier te benaderen en geeft de rest daardoor net weer een andere blik.


Janneke Zuidhof

Fonkelt wanneer ze haar ideeën ziet materialiseren… precies zoals ze zouden kunnen zijn. Zo brengt ze meer schoonheid de wereld in. Geprikkeld door de verhalen áchter wat er te zien is. Zoekt ze onder de oppervlakte naar bezieling en wat raakt. En weet dit tastbaar en aantrekkelijk te maken, opdat het mensen in beweging brengt. Zo helpt ze mensen en organisaties hun pure intenties (her)ontdekken. En deze te verwezenlijken, van inspirerende visie in fysieke werkelijkheid.


Jelmer van der Meulen

Een zoektocht naar wat mensen samenbrengt en houdt, leidde hem naar de studie sociale psychologie. Waarna hij als identiteitsmarketeer de idealen van mensen in en buiten organisaties hielp benoemen en realiseren. Van mensen en voor mensen. Jelmer heeft oog voor verhalen en zoekt de kern.

Hij startte in 2011 ‘de inspirerende 40’: het onderzoek dat organisaties zichtbaar maakt die inspireren. Het jaarlijkse onderzoek toont de opkomst van Business for Good en hoe inspiratie impactorganisaties laat groeien. Overtuigd dat elke organisatie een impactorganisatie kan en zou moeten zijn, is hij een partner in de transformatie naar business for good en het opschalen van impact. Bij Synergie, als voorzitter van Tuinbranche Nederland en Chief Inspiratie & Interaction Officer voor Impact on the Beach. Hij helpt teams hun gedeelde doel vinden, hun interactie verbeteren en samen leren en zo het verschil te maken.

Jelmer’s expertise ligt in purpose finding en leiderschaps- & teamontwikkeling.


Joris van Zoelen

Gefascineerd door wat mensen samen kunnen creëren, gedreven om te bouwen aan een wereld waarin organisaties succesvol zijn in purpose en profit. Combineert een doorbrekend optimistische benadering (“het kan wél, we gaan ontdekken hoe”) met een realistische visie op de ontwikkelkracht van organisaties en de markt. Is constructief kritisch en energiek pragmatisch. Was bij de oprichting van Synergie in 1995 en ontwikkelde samen met de andere partners Synergie tot het strategische bureau dat het nu is voor organisaties die gaan voor ambitieuze impact en groei.

Bouwde in 25 jaar een rijke ervaring op als organisatiestrateeg en aanjager van vooruitgang in uiteenlopende organisaties. Als adviseur van de directie/Raad van Bestuur, maar altijd met veel verbinding in de organisaties die in beweging willen (en moeten) komen. Joris is een boeiende spreker over de Inspirerende 40, Business for Good, purpose, organisatiestrategie, leiderschap en transformatie. Actief als voorzitter en kwartiermaker in branche- en maatschappelijke organisaties en gastdocent in de programma’s van verschillende business schools.


Linda de Groot

Het vrolijkste teamlid is vooral achter de schermen te vinden. Linda is onvermoeibaar, niets is haar teveel of te gek en ze heeft alles al geregeld voor we het kunnen vragen. En altijd met een lach. Linda vond de rol van vibe manager uit voor de functie bestond. Ze droeg dit over aan Carien en regelt nu zorgeloos alle administratieve dingen. Gelukkig is ze nog steeds een vertrouwd gezicht op onze borrels en tijdens Impact on the Beach. We zijn er alleen nog steeds niet uit waar ze meer in haar kracht staat: op het strand of (als voormalig topschaatser) op het ijs.


Carien van der Zee

Het kloppende hart en de enige manager in Synergie. Als office- en vibe manager maakt Carien elke dag leuker. Dat combineert ze moeiteloos met het iedereen zich welkom laten voelen, het coördineren van afspraken, voorbereiden van workshops en ontzorgen op alle mogelijke en onmogelijke manieren. Van blije verhalen tot kinderen mee uit wandelen nemen met haar hond Toeter … ze is in de breedte en in de diepte betrokken en weet wat er nodig is. Met een bijzondere touch zorgt ze voor een inspirerend en ook nog steeds duurzamer thuis. Voor ons en voor gasten.