ontdek en gebruik de 'why'

Weinig mensen zijn zo inspirerend als Simon Sinek. Met een simpel model maakte hij duidelijk wat inspirerende leiders en organisaties anders maakt. En waarom klanten hén volgen in plaats van andersom: om te kunnen inspireren moet je geïnspireerd zijn! Met de 'Golden Circle' ontwikkelde hij een eenvoudig handvat. Om het toepasbaar te maken voor leiders van organisaties, organiseerden we in 2012 samen met Simon de workshop 'how to organize your why'. Een impressie daarvan vindt u hier.

hoe ontdek je de 'why'?
Hoe eenvoudig 'why, how, what' ook lijkt, het benoemen blijkt vaak uitdagend. Want terwijl iedereen geïnspireerd is door de eenvoud en aantrekkelijkheid van het model, blijft vaak de vraag: 'hoe dan'? Sinek zelf zegt hierover dat de 'why' schuilt in het deel van het brein dat geen taal kent. Vergaderen over de 'why' brengt je daarom vaak heel ver maar eindigt vaak in een knagend gevoel ... 'ja, het komt in de buurt maar is het nog net niet ...'. Daarom is soms hulp van buiten nodig om dat 'gevoel' te benoemen.

why-dentifier: zien wat iedereen ziet, denken wat niemand denkt
De afgelopen jaren hielpen we veel organisaties met het ontdekken, benoemen en gebruiken van de 'why'. Met deze ervaring en vanuit onze samenwerking met Sinek ontwikkelden we een praktische aanpak om de 'why' te ontdekken, benoemen en gebruiken. Vaak kan dit in een enkele workshop, soms in een compact traject en soms is er meer voor nodig. Het levert altijd de energie en eenvoud op die zo aansprekend is.

identity cirkleje organisatie identiteit en strategie op één A4
Hoevel organisaties kunnen hun identiteit en strategie op één A4 beschrijven? Hun businessplannen op twee tot drie A4's? The Identity Circle helpt om de essentie van organisatie en merk op één A4 of zelfs in één sheet te vertellen. Een verhaal waar drive en emotie in zit, dat mensen in beweging brengt.

niet alleen weten, vooral gebruiken!
Als het eenmaal staat, zoekt een organisatie niet langer de spanning in het bedenken of veranderen van haar identiteit, maar in het waarmaken: ‘Mooi! En nu …’. Veel interessanter voor medewerkers en klanten. Het meenemen van de organisatie vraagt om meer dan het 'vertellen'. Of zoals Sinek zelf zegt: 'Inspiration starts with a cause and never manipulates'. 

tools
find your why walls of why live your why

Voor meer inspiratie, informatie en advies over onze aanpak en de tools, neem contact met ons op.