Synergie - publicaties en artikelen

Impact creƫren? Dat doe je zo!

Amsterdam Impact Hub blijkt een lokale en wereldwijde community van impactmakers. Over de hele wereld zijn er meer dan 100 Impact Hubs verspreid. Ze strijden voor een radicaal betere wereld. Iets waarvoor ze deze week in het zonnetje worden gezet. (waar?) Impact Hub bestaat eigenlijk uit vier onderdelen: evenementen, programma’s, communities en werkplekken. Wat deze werkplekken anders maakt dan andere flexplekken is de kennismaking met andere leden. Leden die vanuit dezelfde visie werken. Dat creëert niet alleen eenheid, maar ook creativiteit. En gaat een stap verder dan de ‘spontane ontmoetingen’ die andere flexwerkconcepten beogen. Impact Hubs ontstaan wanneer werk transformeert in verandering, bijvoorbeeld bij African Clean Energy (veilig koken), Yoni.Care, (biologisch afbreekbaar maandverband) en Instock (koken met verspild eten).

Wat ze doen?

Amsterdam Impact Hub helpt startende sociale ondernemers om te groeien en hiermee een positieve impact te creëren. Impact Hub voedt dat met de juiste bronnen, kennis, inspiratie en netwerken om te kunnen groeien. En met al meer dan 15.000 leden doen ze dat succes- of impactvol.

score op de pijlers

1 wat is de visie van waaruit ze werken?

Er ontstaat een betere wereld wanneer creatieve en toegewijde ondernemers samenkomen en een gezamenlijk doel nastreven. De sterke verbondenheid met de vele Impact Hubs in de wereld maakt dat impact op macroniveau mogelijk is.

2 hoe organiseren ze het vernieuwend?

Nou, wat dacht je van een innovatie lab en een social enterprise community center waar je ondergedompeld wordt in de inspiratie? Bovendien bestaat het netwerk van Impact Hub uit duizenden professioneels die, fysiek en online, internationaal samenwerken. Het afgelopen jaar heeft Impact Hub Amsterdam meer dan 3080 social enterprises helpen groeien door 30 miljoen meer omzet en 569 nieuwe banen te creëren.

3 hoe maken ze het tastbaar met producten en diensten?

Heel simpel. Heb jij een geweldig idee? Of heb je een onderneming waarmee je impact op de wereld wilt maken? Impact Hub Amsterdam biedt de mogelijkheid om jouw idee te ontwikkelen naar een getest, werkend en schaalbaar businessmodel. In drie trainingsdagen leer je alles over de theorie van het business model canvas, de value proposition en de lean start-up methode.  Zo bieden ze ondernemers de cruciale stevige basis om impact te bereiken.

4 hoe betrekken ze hun klanten hierbij?

Doormiddel van vele trainingsdagen en masterclasses ontmoet Impact Hub Amsterdam creatieve ondernemers uit de stad en daarbuiten. Een ideale broeiplek om niet alleen ideeën te creëren, maar ook uit te voeren.

vragen om over na te denken

  • Heb jij een werkplek waar je wordt geïnspireerd?
  • Heb jij de juiste mensen om je heen die je creativiteit aanwakkeren?
  • Wordt jouw impact vergroot door collega’s en omgeving?
  • Waarin druk je de impact van jouw organisatie uit? En is dat ook waar het je (ooit) om te doen was?
Terug naar het blog