In deze koude wintermaanden nodigen wij je van harte uit om je te laten inspireren door twee verrassende films. Want, niks gaat boven een inspirerende filmavond in onze gezellige studio in de Werkspoorkathedraal. Al zeggen wij het zelf. 

Tony’s Chocolonely en Fairphone vielen ons op bij het maken van de Inspirerende 40 2016. En laten nu uitgerekend over hen inspirerende documentaires gemaakt zijn. Deze geven een uniek kijkje in de ambities, organisatie en vraagstukken van deze organisaties. Deze kans om ons te laten inspireren en hiervan te leren, willen we niet laten liggen … dus veranderen we onze studio in een filmhuis. Met popcorn en een drankje vertonen we deze documentaires niet alleen op groot scherm, maar grijpen de avond aan om de inspirerende organisaties beter te doorgronden.

En jij kan hierbij zijn. Meld je aan door een mail te sturen naar  linda@synergie.nl. Hopelijk tot kijk!

 

Donderdag 24 november, 19.00 uur: De eerlijke onderneming - Fairphone  Ontwerper Bas van Abel besloot een mobiele telefoon te maken, waarbij mens en natuur zo min mogelijk worden uitgebuit. Het einddoel: een hele industrie inspireren om zich meer verantwoordelijk te gedragen. Niet eenvoudig. Deze Tegenlicht-documentaire laat indringend zien hoe ingewikkeld en taai die zoektocht is. Maar ook dat onmogelijke dingen gedaan kunnen worden. Een eerlijk beeld van een eerlijke onderneming. En een must-see voor iedereen die zoekt naar manieren om zijn eigen industrie te veranderen.
 

Donderdag 15 december, 19.00 uur: TONY de film ‘TONY’ vertelt het echte verhaal over sociaal ondernemen, over ‘t veranderen van een industrie en het oplossen van ’n wereldprobleem, hoe moeilijk dat is en dat dat tijd kost. De film is allesbehalve schone schijn en een prachtige spiegel voor iedere organisatie, ook als je geen social enterprise bent. En daarom alle reden om 'm op 15 december samen te kijken.